Fotovieta #43. Padomju tanku tilts pāri Bērzei. Netālu no bijušās padomju armijas pilsētiņas Gardenes atrodas neparastas konstrukcijas militārais tilts, kas uzstādīts padomju laikos. Šķiet savādi, bet šis no skata it kā ne pārāk izturīgais tilts bijis paredzēts tanku pārbraucieniem, jo "Dobele-2" bija viens no Latvijas lielākajiem tanku poligoniem. Tagad tilts īsti nekur neved, vien uz dažām lauku mājām, jo tālāko ceļu bloķē Rīgas-Liepājas dzelzceļš (senāk pār to esot bijusi pārbrauktuve).
IEGĀDĀTIES FOTOGRĀFIJAS



Skatiet Latvijas skaistākās Foto vietas arī interaktīvā kartē:


3 komentāri:

  1. Tas dzelzs tilts tika uzbūvēts 80mito gadu beigu daļā.Pirms tam blakus bija koka tilts kurš ielūza zem armijas degvielas vedēja.Pirms tika uzbūvēts dzelzs tilts,tā vietā atradās nobrauktuve tanku kolonām kuri šķērsoja upi.Tilts laika gaitā tika apzagts,demontētas tā palīgierīces,drošibas balsti un margas.Tiltam agrāk bija 4 platformas,par 4 platformu būtu jājautā Ziedītei Kronei !

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kopumā tur ir bijuši 3 tilti.No vecākā tilta atliekas ir atrodamas aptuveni 50 metrus tālāk Annenieku virzienā.Otrs koka tilts tika nojaukts un upes attīrīšanas laikā tika pilnībā izrakts gadus 10 atpakaļ.

      Dzēst
    2. Mazliet uzjautrina raksta autora nezināšana.Pār tiltu īsu laika periodu brauca pāri tanki bet Latvijas laikā tam pāri braukāja piekrauti baļķu vedēji.

      Dzēst