AINAVISKUMS

Šis maršruts ir vietām negaidīti ainavisks, īpaši posmā no Jumpravas līdz Krapes muižai. Jau pirms iebraukšanas Jumpravā pārsteidz plašais dīķis, kur skaistā laikā ar džipiem atbraukuši un sasēduši zivis kārojoši makšķernieki no, šķiet, visai plašas tuvākās apkārtnes. Tāpat atzīmējama Jumpravas ciemata itin labā sakoptība - privātmājas košas, svaigi krāsotas. Maršruta turpinājumā grants ceļš piedāvā atsevišķus gandrīz vai pastkaršu cienīgus skatus ar ceļu, kas vijas līkumos un kāpj nelielos uzkalnos, vai lielsaimniecību tīrumiem, kas iedvesmo ar relaksējošo plašumu. Vietām, kur apstrādātos laukus aizstāj ceļmalā saauguši krūmāji, ceļš sniedz arī tādu kā "nekurienes" izjūtu. 

CEĻA SEGUMS UN DROŠĪBA 

Šis ceļš patiesībā iedalāms divās daļās, kas seguma ziņā ir atšķirīgas - ceļa posms no Dzelmēm līdz Jumpravai ir ar asfalta segumu, atlikusī ceļa daļa ir grants ceļš. Asfalta segums gan nav nekāds augstvērtīgais, tas ir sens un nolietojies, no ielāpiem raibs kā zirga deķis. Arī grants ceļš nav ne tuvu pieskaitāms labākajiem (tiesa, ne arī pašiem sliktākajiem) - uz ceļa ir daudz akmeņu un tikai dažas auto riteņu iebrauktas brīvākas risas, kas riteņbraucējam liek riskēt ar drošību un braukt pa brīžiem pat pretējo ceļa pusi, nemitīgi atskatoties, vai no muguras netuvojas auto (jo citas iespējas nav, ja vien nebrauc ar īpaši biezām riepām). Vismaz satiksme šeit ir ļoti reta. 

APSKATES VIETAS

Par apskates vietu var kalpot pats Jumpravas ciemats, kur arī dažas postmodernisma stila ēkas. Citu konkrētu apskates objektu ceļa gaitā nav.  

Ceļa sākums pie Dzelmēm iezīmējas ar garu liepu aleju:
Tuvojoties Jumpravai, pa kreisi iespaidīgs dīķis, kurā pat neliela saliņa:
Šī ceļa arsenālā arī Windows sākumekrāna tapetes cienīgi, pavasarīgi tīrumu skati:


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru