Fotovieta #205. Skats no Aizputes skatu torņa. Aizputē kopš 2018. gada vasaras bijušais, padomju laikā celtais silikāta ķieģelu ūdenstornis pārtapis par publisku skatu platformu, no kuras var aplūkot pilsētu no 27 metru augstuma. Tornis gan ir atvērts tikai vasaras sezonā, un arī ne katru dienu - piektdienās, sestdienās, svētdienās. Uzkāpšana tajā arī nav bezmaksas - biļetes cena gan ir demokrātiska, viens eiro.

Tornis atrodas faktiski pašā pilsētiņas centrā, vienā vietā tikai mazliet jānogriežas pa labi no galvenās, Atmodas ielas. Ejot tornī iekšā, sagaida (vismaz 2019. gada maijā, kad tika uzņemtas šīs bildes) biļešu kasiere - pajauna meitene, kas pie viena liek arī parakstīties par apmeklējumu lielā kladē. Šķiet, neizprašņāju, kāpēc šāda interesanta prakse, bet minu, ka tas saistīts ar spēju pārliecināt novada domi par to, ka vērts šo pašu meiteni turpināt algot un tādēļ jāuzskaita tūristi, kas torni apmeklē. To tiešām nav daudz - kamēr es tur atrados (vairāk nekā pusstundu), skaistā, saulainā pavasara pievakarē, varēju baudīt skatus lepnā vientulībā.

Lai tiktu līdz pašai skatu platformai ir jāuzkāpj pa visai stāvām metāla kāpnēm, tāpēc šis nebūs piedzīvojums ģimenēm ar maziem bērniem (esmu nesis augšā savu mazo dažādos skatu torņos, bet pa šīm kāpnēm to varbūt varētu mēģināt vien Džekijs Čans). 

Pati skatu platforma (sk. 5. bildi) ir izveidota jauki, ir pat izlietne, kur padzerties, nomazgāt rokas. Skats uz Aizkraukles Aizputes vēsturiskajiem jumtiem ir skaists, iekadrējamas vairākas labas kompozīcijas. Redzama arī pilsētas tuvākā apkārtne ar laukiem, mežiem. Kā mīnuss gan vērtējams tas, ka skatīties iespējams tikai caur stiklojumu - šī iemesla dēļ šeit nav redzamas bildes uz otru, Tebras upītes ielejas pusi, kas arī ir diezgan skaistas panorāmas, taču diemžēl normāli nofotografēt tās caur platformas iekšpusi atstarojošajiem stikliem nebija iespējams. Labi vēl, ka paveicās ar saules leņķi un pilsētas centra skatiem atspīdumi stiklā pārāk netraucēja. Būvējot stiklotas skatu platformas, vajadzētu ņemt piemēru no Monparnasas torņa platformas Parīzē, kur arī ir stikla sienas, taču tajās iestrādātas īpašas, fotogrāfiem paredzētas horizontāli gareniskas atveres.

SKATU VIETAS VĒRTĒJUMS (AINAVAS KVALITĀTE):


6,8/10
  

Skatiet Latvijas skaistākās Foto vietas arī interaktīvā kartē:





MY PHOTOS ON SHUTTERSTOCK | MANAS FOTOGRĀFIJAS SHUTTERSTOCK



Seko mūsu Facebook lapai un esi lietas kursā par jaunākajām Rīgas un Latvijas fotogrāfijām, arhitektūras, pilsētvides un tūrisma rakstiem Fotovietas.com! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru