Fotovietas.com ir fotogrāfa, žurnālista un ceļošanas entuziasta Ikara Kubliņa veidota vietne, kurā tiek publicētas tikai paša uzņemtas fotogrāfijas un paša veidoti apraksti no dažādām skaistām un interesantām autora personīgi apmeklētām Latvijas vietām, laiku pa laikam ieskatoties arī Lietuvas, Igaunijas un citu Eiropas valstu tūrisma dārgakmeņu lādītēs.

Fotovietas.com piedāvā iepazīt redzēt vērtas vietas, iedalot tās viegli uztveramās kategorijās:


FOTOVIETAS. Šajā sadaļā tiek publicēti īsi apraksti un bildes no konkrētām, atsevišķām vietām - tā var būt iespaidīga celtne, skatu vieta, dabas objekts, pilsētas iela vai parks, utml. Visas lapā publicētās fotovietas ir attēlotas arī interaktīvā Google Maps kartē, ļaujot katram lapas apmeklētājam ērti plānot pašam savu ceļojumu.

FOTO PASTAIGAS. Pagaidām tapšanas stadijā esoša sadaļa, kas piedāvās idejas pastaigām dažādās Latvijas apdzīvotās vietās, aicinot pievērst vērību mikro līmeņa tūrismam - vienkāršām, tomēr vizuāli vai citādi interesantām vietām, lietām un detaļām, kurām ikdienā paskrienam garām, tās nepamanot. Foto pastaigas aicina pamanīt interesanto visapkārt.

PILSĒTU APSKATI. Šeit tiek publicēti vidēji gari raksti un foto galerijas, kas veltītas veselām pilsētām. Pilsētas apskats ne tikai iepazīstina ar tās ievērojamākajām vietām un arhitektūras iezīmēm, bet sniedz arī ieskatu pilsētas tēla kopējā raksturojumā - tās atrašanās vietas, dabiskā izvietojuma, plānojuma, dzīvesvides kvalitātes, attīstības tendenču u.c. faktoros. Pilsētas apskats netieši meklē atbildi ne vien uz jautājumu: "Kāpēc vērts šo pilsētu apmeklēt?", bet arī: "Kā būtu dzīvot šajā pilsētā?" 

CEĻOJUMU APRAKSTI. Visgarākie un izvērstākie raksti, kas atspoguļo vairāku dienu ceļojumus pa vienu vai vairākām ārvalstīm, papildus apmeklēto vietu aprakstiem cenšoties atklāt arī novērotās kultūriezīmes, sabiedrības ieradumus, sniegt praktiskus padomus, utt.

Fotovietas.com piedāvā arī sadaļu TOPI, RAKSTI, kurā aprakstīti dažādi interesanti tūrisma, kā arī fotografēšanai veltīti temati un veidoti apkopojumi (topi) ar ievērojamākajiem objektiem dažādās kategorijās. Savukārt sadaļā ZIŅAS iespējams iepazīties ar jaunāko informāciju tūrisma nozarē un pilsētu attīstības aktualitātēm.

Ar ko Fotovietas.com atšķiras no citām ceļojumu lapām?

Fotovietas.com apvieno gan individuāla ceļojumu bloga, gan tūrisma vietnes iezīmes. Aprakstiem un fotogrāfijām nav tikai sausi informējošs raksturs, bet piešķilta personīgās pieredzes dzirksts. Apskati ir godīgi un atspoguļo autora personīgās domas - te nav slēptas apmaksātas informācijas, kas rakstīta kāda interesēs. Tajā pašā laikā Fotovietas.com piedāvā rūpīgu satura sistematizēšanu kategorijās, lai lapu veidotu kā ikvienam ērti pārskatāmu palīgu ceļojumu plānošanā. Tādējādi tas nav tikai subjektīvu sajūtu blogs, bet arī iecerēts kā tūrisma ceļvedis un praktiskas informācijas avots.

Ja vēlaties kaut ko ieteikt vai piedāvāt sadarbību, droši rakstiet: ikars.kublins@photoriga.com   

1 komentārs: